Home of the IT&C Business

Altii despre noi

"Cu IT-ul, cu software-ul, cu proprietatea intelectuală, se poate. Ce se poate?! Se pot face bani. (…) Cu acest Parc, cu extinderea lui şi cu tot ceea ce s-a povestit aici, puteţi aduce în judeţ bani mulţi, trebuie doar să vă forţaţi un pic în direcţia asta... (…) În compania pe care o conduc, din aproximativ 100 de oameni, 20 vin din zona dumneavoastră...“ (01.11.2005 - Deschiderea Parcului Industrial HIT)

Radu Georgescu
Presedintele companiei GeCAD

Parcul este foarte bine gândit, foarte bine construit. (…) Partea grea a trecut, acum începe partea îngrozitor de grea ce ţine de ceea ce se va întâmpla aici... (…) E foarte greu să ajungi aici, e foarte greu să te menţii aici. (…) Moldova beneficiază de programatori foarte buni, nu este o vorbă, este o realitate, şi o realitate care este măsurabilă. Majoritatea programatorilor originari din România care lucrează la Microsoft provin din Moldova şi sunt formaţi la Universitatea din Iaşi...“(01.11.2005 - Deschiderea Parcului Industrial HIT)

Varujan Pambuccian
Preşedintele Comisiei de Tehnologie a Informaţiei din Camera Deputaţilor - 2005

"Investiţia este una binevenită într-o zonă cu un important potenţial economic...   (…) Sunt convins că managementul proactiv al parcului va reuşi şi mă aştept ca aici la Bacău industria de IT să devină înfloritoare. (…) Parcul HIT Hemeiuş vine în completarea activităţii Parcului Tehnologic de la Iaşi (Tehnopolis), care se concentrează pe cercetare. Sunt două iniţiative care se completează în această regiune. (…) HIT PARK trebuie să aibă un efect atrăgător pentru alţi investitori din zonă, este un proces care va deveni un fel de bulgăre de zăpadă şi vom vedea efectele acestuia pe termen lung. (01.11.2005 - Deschiderea Parcului Industrial HIT)

Jonathan Scheele
Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România